Üdvözöljük az Aperol Magyarország hivatalos oldalán!

Weboldalunkat azok látogathatják, akik betöltötték az alkoholfogyasztásra előírt törvényes korhatárt.

Bitte bestätigen Sie, dass Sie das gesetzlich vorgeschriebene Alter für den Konsum von Alkohol haben.

Élvezet olasz módra!

Pont megfelelő olasz hagyomány mindazoknak, akik lazítanának a nap végén, vagy egy különleges estére szeretnének ráhangolódni: Az aperitivo.

Az aperitivo az, ahol barátok fogyasztanak el egy-két italt, apró falatkákkal , például olajbogyó, chips tramezzini, vagy antipasti kíséretében. Az aperitivo hagyománya Milánóból származik, és ma már nálunk is kezd elterjedni.

×
Der schnelle Aperitivo

A gyors aperitív

  • SchwierigkeitKönnyű
  • Dauer10 Perc
  • Personen4 Fő

Hozzávalók

1 üveg olajbogyó (fekete vagy zöld)
1 csomag sós földimogyoró
1 csomag kesudió
¼ rúd szalámi durva kockára vágva
10 szelet prosciutto
1 pohár kapribogyó
100 g kockára aprított sajt

Der schnelle Aperitivo

Elkészítés módja

Ha kevés az idő, akkor egyszerűen olajbogyó és diófélék is kínálhatók szép tálakban. Azonban egy tálon szalámival, prosciuttóval, sajttal és kapribogyóval kínált savanyúság is az Aperol Spritz kiváló kísérője lehet.


×
Pesto-Schnecken

Pestós csigák

  • SchwierigkeitKözepes
  • Dauer20 Perc
  • Personen4 Fő

Hozzávalók

2 csomag készre sodort leveles tészta lap
3 EK zöld pestó
4 darab virsli
50 g reszelt sajt
2 EK paradicsompüré
1 EK vaj
1 EK olasz fűszerkeverék
2 tojás

Pesto-Schnecken

Elkészítés módja

A pestós csigákhoz kenje meg a tésztalapot pestóval. A tészta hosszanti oldalán hagyjon szabadon egy nagyjából 3 cm-es szegélyt. Kenje meg tojással, majd erről az oldalról kezdve tekerje össze a tésztát. Kenje meg a tekercset tojással, és vágja 1 cm-es szeletekre.

A bundás virslihez olvassza meg a vajat, és keverje el a paradicsompürével és a zöldfűszerekkel. Kenje meg a tésztalap hosszanti szélét a paradicsomos keverékkel, tegye rá a virsliket, és szórja meg sajttal. A maradék tésztát kenje meg tojással, majd tekerje össze. Vágja 3 cm vastag szeletekre. Mindkettőt süsse a sütőben 180 °C-on kb. 15 percig aranybarnára.


×
Bruschetta

Sonkás lángos

  • SchwierigkeitKönnyű
  • Dauer50 Perc
  • Personen4 Fő

Hozzávalók

1 csupor crème fraîche
1 kocka élesztő
5 EK langyos víz
½ csésze tej
3 csésze liszt
4 szelet sonka
2 darab hagyma

Flammkuchen mit Schinken

Elkészítés módja

Keverje össze a lisztet, a sót, az élesztőt és a tejet egy tálban. Adjon hozzá közepesen langyos vizet, és gyúrja tésztává. Hagyja pihenni 20 percig. Sodorja ki a tésztát vékonyra, és tegye a sütőlemezre. Kenje meg sós crème fraîche-sel, és borítsa kockára vágott sonkával, hagymával és szalonnával. Süsse meg a lángost sütőben 180 °C-on 30 perc alatt.


×
Flammkuchen mit Schinken

Sütőben sült házi chips

  • SchwierigkeitKözepes
  • Dauer20 Perc
  • Personen4 Fő

Hozzávalók

200 g kívánság szerinti zöldség
(Burgonya, édesburgonya, sárgarépa,
pasztinák, cékla, retek, káposzta)
Olívaolaj
Fűszerek

Hausgemachte Ofenchips

Elkészítés módja

Tisztítsuk és hámozzuk meg a zöldséget. Vágja a zöldséget spárgahámozóval vékony szeletekre. Keverjen össze egy tálban olívaolajat sóval, tetszés szerint más fűszerekkel, például paprikaporral, curryvel, kakukkfűvel...). Tegye bele a chipset, keverje össze az olívaolajos keverékkel, majd terítse szét egyenletesen a sütőlemezen.

Süsse a zöldségchipset 140 °C-on 20-40 percig. Időnként nyissa ki kicsit a sütőt.


×
Hausgemachte Ofenchips

Bruschetta
 

  • SchwierigkeitKözepes
  • Dauer20 Perc
  • Personen4 Fő

Hozzávalók

12 Scheiben Ciabattabrot
4 Stück Knoblauch fein gehackt
1 Bund Basilikum gehackt
4 Stück Tomaten
Salz, Pfeffer
Olivenöl
Balsamicoessig

Bruschetta

Elkészítés módja

Tegye a paradicsomot rövid időre forró vízbe, hámozza meg, távolítsa el a magját, és vágja kockára. Marinírozza fokhagymával, bazsalikommal, balzsamecettel és olívaolajjal. Ízesítse a paradicsomos keveréket sóval és borssal, majd hagyja állni egy órán át, mielőtt szitán lecsepegtetné. Pirítsa meg a ciabattát 200 °C-on, és ossza szét a paradicsomos masszát a még meleg kenyérszeleteken.


×
Geröstete Nüsse Sweet&Chilli

Sweet&Chilli pörkölt diófélék

  • SchwierigkeitKönnyű
  • Dauer10 Perc
  • Personen4 Fő

Hozzávalók

1 csomag vegyes dióféle: Pisztácia, pekándió, kesudió, mandula, mogyoró
25 g vaj
1 EK méz
1 TK barna cukor
1 késhegynyi római kömény
1 késhegynyi paprikapor

Geröstete Nüsse Sweet&Chilli

Elkészítés módja

Pirítsa a dióféléket egy serpenyőben kb. 3 percig. Apránként adjon hozzá vajat, cukrot, fűszereket és mézet. Olvassza meg a cukrot, és kevergesse folyamatosan, amíg karamellizálódik. Vegye le a főzőlapról, és tegye kanalanként sütőlemezre. Sózza, és hagyja kihűlni. Tálalja egy tálban.


×
Käsestangen-Twists

Csavart sajtos rudak
 

  • SchwierigkeitKözepes
  • Dauer20 Perc
  • Personen4 Fő

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta
100 g reszelt gouda
50 g reszelt parmezán
1 tojás

Käsestangen-Twists

Elkészítés módja

Sodorja ki a leveles tésztát, az egyik felét szórja meg sajttal, és hajtsa rá az üres felét. Ezután enyhén nyomkodja meg, és vágja vékony csíkokra. Csavarjon kb. 3-4-szer mindegyik csíkon, helyezze őket a sütőlemezre, és kenje meg felvert tojással.